BRAINOBRAIN ПрограмаOснова на BRAINOBRAIN програмата е Абакус ментална аритметика, ВАК метод за учене и НЛП (Невро-лингвистично програмиране).
Въз основа на дългогодишни изследвания от различни институции и агенции, които се занимават с изучаването на човешкия мозък, бе установено, че мозъците на децата се развиват най- бързо и ефикасно в периода от 4 до 14 годишна възраст. През този период, мозъка на детето лесно усвоява и обработва информация, поради което е важно да се започне с ментални упражнения, възможно в най- ранна възраст и да се прилагат възможно най-често.
BRAINOBRAIN Програмата позволява на децата да използват едновременно лявото и дясното мозъчно полукълбо на мозъка.

Тя насърчава децата да развиват основни умения, като:

Памет

Визуализация

Математическа грамотност

Решителност

Дисциплина и търпение

Увеличен капацитет на учене

Brainobrain

Концентрация, бързина и точност

Слушане

Въображение и креативност

Самочувствие

Творчество и интуитивно мислене

Лидерство

Нашата програма се основава на комбинация от три модерни метода:

Метода Абакус

BRAINOBRAIN ПрограмаДнес, информацията за Абакус, като универсален умствен инструмент, е приета навсякъде по света – с помощта на Абакус за кратко време (3 месеца) се стига до бързи и видими промени в поведението на детето и неговите умствени способности. Абакус в нашата програма е основното средство, всъщност е инструмент, с който се постига желаната цел. Това, което прави Абакус различен и специален е неговата структура и начин на работа. Абакус е с впечатляващ външен вид, защото всяка колона има своя стойност, децата лесно създават мисловен образ в главата си и бързо и сигурно успяват да овладеят всяка математическа задача, която е поставена пред тях. Върховете на човешките пръсти са преплетени с окончания на невроните- те изпращат сигнали,които се възприемат от сетивата до мозъка, така че независимо дали в тъмното или пък със завързани очи ние успяваме да разпознаем дали сме докоснали камък или четка за зъби! Тъй като Абакус се използва с пръсти, той стимулира мозъка, особено ако дейността е свързана с точно определена задача или се повтаря на интервали. Именно затова математическите операции, които децата извършват с Абакус са забележителна ментална тренировка! Преподавайки, децата се учат да визуализират топчетата на Абакус (визуално сетиво), синхронизирани с магически думи (аудио сетиво), така продължавайки с конкретни упражнения или движения на топчетата на Абакус (кинестетично сетиво), получават отговор на поставената задача. Чрез този процес се извършва интензивна тренировка на мозъка, която води до гениални способности при децата. На по-високо ниво, когато децата вече са добре запознати с Абакус, се въвежда и визуализацията.

Визуализация

Децата се учат как да визуализират Абакус, така че той физически вече не им е необходим – децата създават мисловен образ в главата си и в зависимост от нивото, което посещават и постоянството в ежедневните упражнения, могат да се визуализират едновременно до 10 Абакуса, което означава, че може едновременно да извършват 10 различни математически операции, било то събиране, изваждане, деление, умножение, десетични дроби и др. Развитието на тези умения (мултитаскинг) в най-ранна възраст на детето, прави живота му по-лесен и качествено го подготвя за най-взискателните предизвикателства в бъдеще.

НЛП

BRAINOBRAIN ПрограмаНевро-лингвистичното програмиране (НЛП) е един от най-големите пробиви в областта на технологиите и реализацията на човешкото съвършенство.
НЛП осигурява разбиране за това как мислим и действаме, за да ни помогне да се научим и да правим положителни промени.
В основата на НЛП са заложени широк спектър от методи и модели, които предлагат гъвкав подход, който носи положителни и бързи промени на практикуващите го лица и им позволява да се адаптират към променящия се свят.

VAK метод

BRAINOBRAIN ПрограмаШироко прието е, че всички ние имаме предпочитан стил на учене. Някой от нас се учат виждайки (визуално), други слушайки (аудио), а други усещайки (кинестетично).
Оптималното обучение и подобряване на паметта се постига, когато два или повече от тези модели се използват във всеки даден момент.
Най- новите изследвания показват, че ако децата същевременно получават и запаметяват информацията, идваща от VAK сетивата в мозъка, тяхното учение и запаметяване е най- голямо и най- бързо и достига до пълна мозъчна активност.Затова BRAINOBRAIN използва и трите техники по уникален и иновативен начин, едновременно комбинирайки ги с други методи, с цел да се увеличи капацитета на паметта до гениалност.

Центрове

ул. Добри Немиров 5
гр. София
+359 88 449 2654
Ул. "Саранск" 2
гр. Ботевград
+359 89 9855 066
ДГ „Буратино“ ул. "Иван Вазов" 17
гр. СофияЧСУ "Евлоги и Христо Георгиеви" - бул. "Цар Борис III" 224
гр. София
ж.к.Младост 3, бл 326 A, 1712
(В близост до магазин Лидъл)
гр. София
+359 88 8881 613
ул. Цветна градина 72
(Спорт скилс, БЦ Пирамидата)
гр. София
+359 88 9598 980